ŠRATC pataria: sena gera gudrybė sumažinti trumpo galiojimo maisto atliekų kiekį
2021 12 01
Vykstant bandomajam maisto ir virtuvės atliekų surinkimo projektui pastebime, kad labai dažnai išmetate maisto produktus vien dėl to, kad į parduotuvę, ko gero, nukeliavote arba alkani, arba nesusiplanavę savaitės pirkinių.O ką tai reiškia? Tai reiškia, kad neturėdami plano A, jūs griebiate atsarginį planą B ir perkate viską, kas tuo metu Jūsų akims atrodo skanu. Tokiu būdu Jūs prisiperkate perdaug trumpo galiojimo produktų, o nespėję jų suvartoti – tiesiog išmetate į maisto ir virtuvės atliekų konteinerį net neišėmę iš įpakavimo, ko daryti taip pat nederėtų (maisto atliekos ir jų įpakavimai turi keliauti į skirtingus konteinerius).
Na gerai. Visko ir visiems pasitaiko,todėl pirmąją žiemos dieną norime Jums priminti vieną seną, bet labai gerą gudrybę, kuria pasinaudojus ne tik sumažinsite maisto atliekų kiekį, bet ir taupysite šeimos biudžetą. Taigi, tas stebuklinagas būdas yra ŠALDYMAS. Įprastą vasaros metu šaldyti sezonines uogas ir daržoves ir išsaugoti jose esančius vitaminus bei mikroelementus šaltajam metų sezonui, tačiau labai dažnai pamirštame, kad šaldyti galima kur kas daugiau! Tad jei prisipirkote per daug trumpo galiojimo produktų (šviežios mėsos, žuvies, jūros gėrybių) ir matote, kad nespėsite artimiausiu metu jų suvartoti – šaldykite! Tokiu būdu Jūs ne tik apsaugosite maistą nuo sugedimo, o tai reiškia – mažinsite maisto atliekų kiekį, bet ir turėsite maisto atsargų!